Uppdateringar på Valpsidan

Jag har skrivit in en del information om äldre och yngre valpar på min hemsida under fliken Valpar.
En del har tyvärr inte fått leva ett helt hundliv.
Sessan fick det i alla fall och har man blivit gammal och klok kan man se ut så här.

Hoppas du får jaga mycket mink i din hundhimmel.

http://hem.passagen.se/jarvsostigen/valpar.html

Om man tänker efter, är man inte riktigt klok. 200 mil på 1½ vecka för en hunds skull!!

Om man räknar från midsommarhelgen och två veckor framåt, har jag sett en hel del av Sverige plus att det naturligtvis har varit en del hundaktiviteter.

Midsommar: Hasse jobbade (han kollar din biljett om du åker tåg med SJ) och jag följde med.
Den helgen fick jag se kontrasterna mellan kust och fjäll. Hemma var det varmt och fint, i Storlien inte lika varmt, men fina vyer ändå. Jag åkte alltså genom hela Sverige på bredden.

                            


På onsdagen efter midsommar drog Nika och jag iväg på egna äventyr. Då for vi till småland för att delta på Rasklubbens grytprovs- och utställningsläger. Vi var några stycken som tränade och som startade på utställning och prov den helgen. Man kan utan överdrift säga att det var knottigt vid grytet, som kanske förstås av bilden.

Nika snubblade på målsnöret och blev inte godkänd denna gång, men det blev däremot Järvsöstigens Niska, som dessutom fick en 2:a ökl på SKK:s utställning i Borås, så här är jaktchampionatet på gång. Ett lyckligt par syns på bild 2.
För övrigt hade vi en mycket trevlig helg i foxterrierns tecken och resultaten för de övriga hundarna kommer så småningom in på Rasklubbens hemsida. Och självklart grillade vi.

                           


Under min resa kors och tvärs genom Sverige på väg mot världsutställningen i Stockholm så passerade jag vår fyra största sjöar och vid Vänern passade jag på att besöka Läckö Slott, men kan ni tänka er, man fick inte ta med hunden in så det fick bli en bild på utsidan.

    

Ett annat tips om ni kommer i närheten av Arboga är Herrfallets Camping. Jättefin. Följ länken om du är intresserad.
http://www.arbogawebb.se/hn/asp/sidor/index.asp

Så kom vi till slut till Stockholm och utställningarna på fredag och lördag.
Nika fick omdömet "Very good" båda dagarna och jag är nöjd med resultaten, vi ska nu ha roligare saker för oss.
Eftersom Vladimir, henns uppfödare också var på plats, fick han avsluta Nikas officiella utställningskarriär, han hade ju också inlett den.  Men sen var hon MYCKET trött, som syns på bild två.

                         

Jag har sett mycket av Sverige och haft en intressant resa, men hur bodde jag då? Jo med undantag för två nätter hos goda vänner så bodde jag så här:


Och det har fungerat riktigt bra.

Recent results for some of the dogs from my kennel

  • Nika became Swedish Show Champion the 1st of June in Norrköping. I am so happy that we now can end this carrier. At the World dog show in Stockholm she was showed for the last time in an official show. Vladimir, her breeder did a good job handling her and the jugdement was "very good".
  • Järvsöstigens Sickan became a Bloodtrackning champion the 15th June.
  • Järvsöstigens Magda has now 2 prices in bloodtracking and has now one more to go, for the championship.
  • Järvsöstigens Niska has also taken her first steps to a hunting championship. At the show in Borås 28th June she got the nessesary show result and the day after she managed her first hunting trial.

Congratulations to all of you


RSS 2.0